Kayıt İşlemleri

Anaokulu kayıt süreci, çocuğunuzun ilköğretime başlamadan önce eğitimine başlayacağı ilk adımdır. Genel olarak anaokulu kayıt prosedürüyle ilgili bilgiler:

Kayıt İstek Formu: İlk adım genellikle bir kayıt istek formunun doldurulmasıdır. Bu form, çocuğunuzun adı,  doğum tarihi, ebeveyn bilgileri ve iletişim bilgileri gibi temel bilgileri içerir.

Okul Ziyareti: Deva Anaokulu, kayıt sürecinin bir parçası olarak ailelere okulu ziyaret etmelerini önerir. Bu ziyaret sırasında okulun öğretim yöntemlerini, tesisleri ve öğretmenleri gözlemleme fırsatı bulabilirsiniz. Ayrıca, okulun sizin ve çocuğunuzun ihtiyaçlarına uygun olduğuna karar verebilirsiniz.

Başvuru Belgeleri: Anaokulu kaydı için genellikle bazı belgelerin sunulması gerekmektedir.  İstenen belgeler, okulun politikalarına ve yerel düzenlemelere bağlı olarak kayıt gerçekleştirilirken veliden istenmektedir.

Mülakat veya Değerlendirme: Anaokulumuz, öğrencimizi  yaşına göre

0 -24 ay

24 -36 ay

36-48 ay

48-60 ay

60-72 ay olarak belirlenen sınıf gruplarına yerleştirmeden önce sizlerle ve çocuğunuzla anaokulu psikoloğumuz tarafından sürecin bir parçası olarak bir ön görüşme yapılır.

Bu, çocuğunuzun gelişim düzeyini, dil becerilerini, sosyal etkileşim yeteneklerini, sağlık durumunu ve diğer yönlerini değerlendirmek için yapılır. Bu tür bir değerlendirme okulumuzun,  çocuğunuzun ihtiyaçlarına uygun bir eğitim planı oluşturmasına yardımcı olur.

Okul politikaları ve diğer detayları içeren bir kayıt sözleşmesi imzalanması gerekmektedir. Bu sözleşme, çocuğunuzun okula kabul edildiğini ve kaydının tamamlandığını doğrular.

Ön Kayıt Formu
* kodu değiştirmek için resmin üzerine tıklayın